zondag 12 februari 2012

weer op gang

Amsterdam vanuit de lucht bij nacht
 Zo,ik ben weer een beetje op gang. Ik vind het heerlijk om weer thuis te zijn.
 Maar zo'n vakantie is niet te versmaden. Wat heerlijk. Het was voor het eerst dat ik in een vliegtuig zat. Best leuk. Toen we weggingen was het helder maar nog wel donker.
Dit is een plaatje net na het opstijgen. De zon begon net op te komen. Prachtig.


uitzicht vanaf ons balkon
 En dan dat eiland Lanzarote. Ik had geen idee. De kanariepietjeseilanden roept bij mij altijd een beeld van massatoerisme op. Maar dat viel hier mee. Er waren desondanks toch nog veel mensen op het eiland. Ons hotel zat vol met Engelsen op leeftijd.Gezellig vol.

natuurpark Timanfaya

 En dan het eiland zelf. Zwart en rood van de vulkanen, kraters en lava. Er groeit geen plantje, ja hier en daar een verdwaalde cactus. De foto hierboven is genomen in het natuurpark Timanfaya. Daar kun je alleen maar in met de bus en je mag beslist niet uitstappen. Maar het is zo indrukwekkend. Je word gepakt door het grootse. Ooit, nog niet eens 2 eeuwen geleden zijn die vulkanen tot uitbarsting gekomen en was dit, na 6 jaar spuwen, het resultaat. Wat een inferno moet dat geweest zijn. Oerkrachten.
kerkje in Yaiza
En dan de bebouwing. De kunstenaar Cesar Manrique ontwierp de bebouwing op het eiland. Alles laag en wit. Wat een prachtig contrast met de vulkanen als achtergrond. Zoals dit schattige witte kerkje in Yaiza, het mooiste dorp op het eiland.

Maar nu terug hier. Ik heb m'n schaatsen niet uit het vet gehaald. Geestelijk was ik er niet aan toe. Zat in m'n hoofd nog in 20 graden. En het weer wordt vanaf vandaag toch ook weer anders. Maar mooi is het, ons witte Nederland.
En nu weer lekker patchen, quilten, breien, haken.
Ik heb er zin in.

fijne dag, Marleen

1 opmerking:

  1. Lieve Marleen en Addo,

    Ik hoop dat jullie er van genoten hebben! Jullie hebben het meer dan verdient!
    Ziet er heerlijk uit!

    Liefs Thera

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...