maandag 20 februari 2012

carnaval?

Ik geef toe.... wij kunnen hier geen carnaval vieren. In ons dorp komt het al helemaal niet voor en in de omgeving nauwelijks. Er zijn wel wat optochten maar die halen het toch niet bij die in het zuiden van het land.  Maanden zijn ze er aan bezig, en zo mooi.
 Zondag vertrokken we naar Well in het noorden van Limburg. Daar wonen vrienden, van oorsprong ook geen carnavalvierders. Maar als je daar woont doe je mee, ook al ben je niet in die sfeer opgegroeid.
En zo kan het gebeuren dat wij dus al jaren met carnavalsweekend op zondag naar Limburg gaan om onze vrienden te bezoeken en dan ook nog een leuke, mooie optocht mee te maken.( Verder dan dat komen we ook niet in het carnaval vieren hoor)
En het was toch koud! Op de bovenste foto zie je ook dat het sneeuwde. Gelukkig niet lang, de bui was zo weer over. Het hoort er allemaal bij, 't is tenslotte winter.
Maar leuk blijft het. En dan mag je ook nog stemmen. Dit jaar waren we vergeten een briefje te halen, maar dat is misschien niet zo erg want er waren veel deelnemers aan de optocht die wat mij betreft een lintje verdienden.
En na de kou, lekker naar binnen bij de warme kachel. Wat een heerlijke dag weer.
Maarja, geen huisjes gebouwd natuurlijk. Je kan tenslotte niet alles tegelijk. Morgen weer.

fijne avond, Marleen

1 opmerking:

  1. Wij als echte limburgers houden het tegenwoordig ook alleen bij de optochten, hoor. Elke dag is er wel een te bewonderen.Toeschouwers moeten er toch ook zijn, nietwaar. Maar dit jaar door ziekte jammer genoeg niet. Maar L1 T.V. maakt veel goed hoor en ook nog lekker bij de kachel. Al doet een heerlijk buitenluchtje ook wel goed.
    Groetjes Marianne

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...