donderdag 23 februari 2012

Waar was ik nou zo druk mee?Wel... hiermee. Er waren geen andere dingen om te laten zien dan de huisjes en dit( en dat kon niet). Dit was tot gisteren een geheim project. Onze predikant was gisteren 12 1/2 jaar bij onze kerk.


 En het was een hele eer toen ze me vroegen of ik een quilt voor hem wilde maken. Nou dat wilde ik wel. Al vond ik het wel heel spannend. En dus begon in de kerstvakantie het bedenken, tekenen, zoeken....

 ....ook naar de juiste stoffen. Het werd al snel zijde. Maar de kleuren die hier liggen zijn het uiteindelijk niet allemaal geworden.

Een compositie maken van de blokken en dan natuurlijk het borduur en patchwork maken zoals het bedoeld was. En dat lukte wonderwel.


 Geborduurde blokken zoals: het kerkgebouw, biddende handen, de peperbus( peperbus? ja , zo heet het torentje dat op het kerkgebouw staat.) en het logo. En de logcabinblokken op de hoeken en de ster van Bethlehem in het midden.En ter verduidelijking een boekje erbij gemaakt met de uitleg. Waarom het bedacht was zoals het bedacht was.
Gisteravond was de feestavond in de kerk. Met veel muziek want wij hebben een zeer muzikale dominee. En ik mocht zelf de quilt aanbieden en er een uitleg bij geven. Dat was natuurlijk een hele eer.
Wat is dat leuk om iets voor een ander te mogen maken en daar dan de vrije hand in hebben.
Met liefde gemaakt.

fijne avond, Marleen

2 opmerkingen:

 1. Wat een mooie en bijzondere verrassing - wij zijn er blij mee!
  Het hangt inmiddels op een ereplaats in de kamer!
  ds Erick Versloot

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi cadeau!
  Prachtig bedacht, en gemaakt!
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...