donderdag 15 december 2011

het is er! en een nieuwe meubius

 Het is er! Het patroontje van het te bouwen huisje. Morgen ga ik de malletjes maken. Vanavond wordt het denk ik, min of meer, bankhangen. Hard gewerkt vandaag.


 Maar dit wil ik ook nog even laten zien. Een nieuwe meubiussjaal. En nu maar meteen een uitleg erbij. Want wie weet krijgen jullie ook wel zin in zo'n leuke sjaal. Rondbreinaald nr 5 in dit geval. Altijd 120cm lang want anders kun je hem niet twee keer rondleggen. 200steken ongeveer. Op deze foto zijn de steken opgezet en ligt de naald rond om de onderste steken te gaan opnemen.
Dan ga je de opzetsteken opnemen. Zaak is om het opzetten zo los mogelijk te doen. Anders krijg je een dikkere naald er niet doorheen. de draad ligt rechts.
En zo neem je alle steken onder de steken op de naald op. Dat kan even wat tijd vergen.
Uiteindelijk kom je weer bij de eerste gewone steek op de naald uit. De gewone steken staan aan de linkerkant en de steken van de opzet staan aan de rechterkant op de naald. Nu ga je breien. Je draad rechts en gewoon insteken in de eerste steek op je linkernaald.

Hier zie je dat gebeuren. Maar wat is er nu gebeurd zonder dat je het merkte? Doordat je vanaf de onderkant van de steken komt en in de eerstopgezette steek begint heb je de belangrijke draai al gemaakt. Niets moeilijk doen, het gaat vanzelf. Voor je begint met breien even een markeerdraad bij het begin. Anders weet je straks echt niet meer waar dat was. En nu maar breien. Maak wel een patroon met dezelfde steken aan de ene en andere kant, bv een gerstekorrel of 4 toeren recht 4 toeren averecht. Het wordt weer een gezellige, zo met dat roze. Succes voor wie het gaat proberen.

fijne avond, Marleen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...