vrijdag 16 december 2011

gestart

 Gestart met de mallen van de scraphuisjes. Ik heb geen paternoplaat dus de malletjes worden altijd op karton geplakt. Dat gaat prima. Plakken met fotolijm en hup aan de slag.
Kijk. De restjespot is weer tevoorschijn gehaald. Daar zit wel weer iets in. Als de pot leeg is zijn de laden en bakken aan de beurt. Want de bedoeling is dat er niets gekocht wordt voor deze quilt. Er ligt van alles dus waarschijnlijk kan het allemaal ook wel in een bepaalde kleur. We zien wel.
Hoe pakken we dit aan. Van alle restjes die ik heb worden patroontjes op voorraad geknipt. Dus een stapeltje dak, een stapeltje schoorsteen, een stapeltje deur enz. Dat gaat in een mandje of kistje, en als dan 'savonds e.e.a. gemaakt wordt komt er vast een leuke combinatie uit het kistje.
Nog even verder knippen. Er moet toch gewacht worden op de verwarmingsmonteur. Dan kun je niet gaan stofzuigen toch?

fijne dag, Marleen

5 opmerkingen:

 1. Ik heb het patroon uitgeprint en door het lamineerapparaat gehaald, schuurpapier erachter geplakt en uit geknipt.
  Succes met je huisjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Marleen, zo te zien ben je ook al druk bezig, ik ook hoor!
  Het knippen is wel een héél gedoe hé,ga het ook zoals jou doen ;-)
  Zeg, voor de malletjes, heb je geen lamineermachine?Zo doe ik het altijd, de patroontjes door de machine, en dan uitknippen,gaat prima zo !
  Ga hier zeker je resultaten komen bekijken,
  Groetjes en nog veel plezier met de huisjes Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk twe lezen hoe iedereen van start gaat.
  Groetjes Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben ook vanmiddag begonnen. Was in begin nog te kieskeurig welke stofjes ik zou gebruiken maar ben er nu uit. Ik gebruik gewoon alles door elkaar. Ha ha. Veel plezier met het bouwen.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi, ik heb al een huisje gemaakt, ik kon het niet laten, even uitproberen. Ik maak ze van mijn Spakenburger stofjes, maar ieder huisje in 1 kleur stof. Leuk om alles zo te volgens. Je patroon op schuurpapier plakken is een hele handige tip.
  groetjes Caroilne

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...