dinsdag 4 september 2012

weekend Duitsland, terug in de tijd en weer in het heden

 

de Wartburg in Eisenach, waar Luther, in ballingschap het nieuwe testament vertaalde in het Duits
 En zo beland een mens weleens op een plek waarvan zij vroeger dacht er nooit te zullen komen. Afgelopen weekend zijn wij met een aantal anderen naar Duitsland geweest. En wel naar het oosten van Duitsland. Een rijke, soms oude en veel ook nieuwe geschiedenis.
Ons kerkje heeft daar met een buurgemeente, een parnterkerk in Oranienbaum. Wij wisselen onze bezoeken af. Omdat het kerkje 300 jaar geleden in gebruik is genomen, kwam deze keer de uitnodiging van die kant. Maar je zit toch in de bus, en dan kun je net zo goed wat meer gaan bekijken. Kijken jullie mee? Hierboven de foto uit Eisenach, waar een flink stuk Protestantse kerkgeschiedenis werd geschreven.
 Dat was op vrijdag, 's Avonds werden we vorstelijk onthaald in de kergemeenschap van Oranienbaum. Op de manier zoals Duitse mensen dat doen. Veel, eten, drinken en vooral aandacht.

stilleven op een terras
's Zaterdags naar Dresden. Dat was nog een flink eind rijden, maar zeer de moeite waard. Vooral ook omdat het weer heerlijk was. Dus na een korte vredesdienst in de Fraukirche, werd het tijd voor een terras aan de Elbe.
 
Met een prachtig uitzicht

 
Maar dit was toch wel een toppertje. De Dutch Design tentoonstelling in , jawel, Oranienbaum. Door onze Koningin persoonlijk geopend in het voorjaar. Het was en is zeker de moeite waard om daar te gaan kijken. Ik had er nog uren rond kunnen lopen. Hij is er nog tot eind september. Kom je in de buurt dan zou ik zeker even de afslag naar Oranienbaum nemen. http://www.oranienbaumexhibition.com
 
niet de topatraktie maar wel heel leuk Dutch Design
 
Addo achter het orgel in de Stadtkirche van Oranienbaum
 
 En op zondag speelde manlief in de kerk van Oranienbaum, niet de hele dienst. Maar dit is natuurlijk wel heel leuk
 

 

uitzicht vanuit de toren van het kerje op het slot
 We mochten ook nog even de toren in. Dat is leuk. Dan zie je nog eens iets anders.
 
 
zo'n mooi stilleven in dit kerkje

 
En zo kun je zomaar even gaan zitten in het kerkje, mijmerend, stil.
 
fijne avond, Marleen
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...