zondag 4 september 2011

rondje Drenthe


Ieder jaar, al zo'n 23 à 24 jaar, gaan we in augustus/ september naar het Shakespearetheater in Diever. Om ons te laten vermaken in het openluchttheater door het amateurtoneelgezelschap, dat eigenlijk het amateurisme ver achter zich laat. Ze zijn meer dan dat. Het is ieder jaar weer een genot om erheen te gaan. In de openlucht, jas aan, warme schoenen, kussentje mee om op te zitten, dekentje voor als het echt fris wordt, tas vol eten en drinken voor in de pauze en natuurlijk iets voor als het toch nog mocht gaan regenen. De regenkleding hebben we zelden nodig, hoogstens om de kou tegen te houden. Dit jaar was het weer geweldig goed. Wat later op de avond was vest uit iets te fris, maar vest aan eigenlijk net te warm. De sfeer was goed,  het stuk prachtig, de spelers subliem, kortom een topavond.
                   
Aan die topavond gaat dan een dagje Drenthe vooraf. Eerst 's ochtends in de auto vanuit Zuid-Holland naar Emmen. Daar wonen onze tante en oom waarmee we dan de hele dag doorbrengen. Koffie met, eten en dan de hort op.
Deze zaterdag was er een Quilttentoonstelling in een kerk in Emmen, quilts van oud beddengoed. Hier op de foto een mooi voorbeeld van wat er allemaal te zien was. Er was nog veel meer moois.
Daarna in de auto naar Dwingeloo voor een rondje braderie. Toen in de plaatsleijke supermarkt e.e.a. ingeslagen en in de bossen in Diever een picknicktafel opgezocht waar we heerlijk in de zon hebben gegeten, gepraat gelachen en getutteld.
En dan het theater. Nooit gezien? Een aanrader, ze spelen de hele zomer. Kijk op http://www.shakespearetheaterdiever.nl/. Hier maak ik graag reklame voor.

fijne avond,  Marleen

3 opmerkingen:

 1. Wat een leuk uitje. Dank je wel voor de tip.
  Groeten,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is pas echt genieten! Heerlijk dagje uit, met een prachtige afsluiting! En die quilt.... prachtig!!!! (Vind trouwens jouw witte, nostalgische quilt ook helemaal geweldig worden!)
  Groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 3. nou zeg ik kom uit havelte, dat is zelfs nu dezelfde gemeente dan diever, tot 2006 hadden we in havelte nog steeds een huis en hebben het toen verkocht we zijn inmiddels al bijna 30 jaar in duitsland, wat leuk dat jij er al zolang naartoe gaat, vroeger had dr. broekema de regie en zijn zoon werkte enkele jaren met mijn man in hoogeveen, wat is de werels toch klein. groetjes trijnie

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...