maandag 12 september 2011

nazomeren

De collage geeft het al aan. Het is nazomeren. Buiten stormt het nu maar het is wel warm, zelfs in de avond. Ik ben geen mens van de herfst en winter. Maar ook niet van hete zomers. Graadje of 20 tot 25. Warm zat. Deur open, lekker naar buiten. Buiten eten, koffiedrinken, tuinieren, freubelen. Deze zomer deden we dat heel weinig, maar we vergeten bijna dat we een zomers voorjaar hadden. Heerlijk! Ik ben een mens van de lente en de zomer. Een beetje een lentezomer, dat is het!.
Maar het mooie aan deze tijd is de oogst. Prachtig zoals alles zijn vruchten afwerpt. Die tros druiven, maar ook de peren en appels in de boomgaard waar we altijd plukken. Een fruitschaal vol lekkers.
En dan zoals vorig weekend. Een warme zaterdag in Drenthe. Heerlijk picknicken in het Dieverse bos. Nazomeren. Dat zijn toetjes. Lekkere toetjes. Die dingen moet je koesteren. En nu helaas de avonden buiten niet meer kunnen, lekker binnen gezellig maken. Kaarsje aan, beetje freubelen. Zo slecht hebben we het niet hoor.

fijne avond, Marleen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...