maandag 8 augustus 2011

kerstquiltje????

Jaaa, niet te geloven hè. Dat heb je nou als je je kamertje opruimt. Bij het vinden was er echt een reactie van : daar is'tie weer.
Deze quilt-in-wording is al zo vaak in mijn handen geweest om er nou eens echt iets van te maken. Maar op een of andere manier wilde dat maar niet lukken. Nu kwam'ie weer tevoorschijn. En nu even doorpakken. Alles wat al gemaakt was heb ik bij elkaar gelegd en besloten dat er alleen nog de al geknipte bomen bij mochten. Goed besluit, vond ik zelf. En dan puzzelen. Want je kunt je natuurlijk niet meer aan het patroon houden op zo'n manier. Geeft niet. We hebben toch stapels lapjes in de kast?  Uit doosje en laatje geplukt en aanleggen maar. Dit past een beetje zo en dat past een beetje zus. Daar een randje onder, en bij die weer een randje ernaast. En ineens klopte het. Zo ligt het nu om te bezichtigen. Dat doe ik dan als ik weer eens niet volgens patroon werk. Een poosje neerleggen en iedere keer een blik werpen. Maar ik denk wel dat dit goed komt.
                       
En dan die vierkantje lapjes 10 x 10 cm. Je kent ze wel. Een poosje een abonnement gehad en nu een stapel van die lapjes in de kast. Eruit gevist en alle kerst(-achtige) stofjes ertussenuit gepeuterd.
Hier worden driehoekje van gemaakt die dan op een of andere manier in de rand moeten komen. Hoe? Weet ik niet. Zie ik wel. Ben in ieder geval weer even zoet.
                      
 Nog even ter verduidelijking het oorspronkelijke patroon. Mij teveel gedoe. Ik doe het op mijn manier, dat lukt vast ook wel.

fijne avond, Marleen

1 opmerking:

  1. Ik ben benieuwd naar de quilt. Ziet er spannend uit. Ik heb ook altijd moeite me aan een patroon te houden.
    Groeten,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...