zaterdag 6 augustus 2011

hobbykamer opgeruimd en.....

 .........opnieuw ingericht. En dan denk je: waarom heb ik het niet eerder zo gedaan.
OK we beginnen bij het begin.
                           
hier kom je de kamer binnen. Daar lag de wol, stond een computertafeltje en verder lag er een hele berg rommel.
                 
Die computertafel heb ik tegen de andere tafel aangeschoven en zie... ineens een heel werkblad erbij. En licht van buiten op de naaimachine. Dat ik daar nou niet eerder op kwam!

                     
Dan deze oude dame. Het naaitafeltje van Addo's oma. Ooit van een oom gekregen. Het hele huis heeft ze al gezien. Ze stond hier op dit kamertje de laatste tijd met de oude naaimachine van mijn oma erop. Van die naaimachine was ik het sleuteltje kwijt dus ik kon de kap er niet afhalen.
                 
En nu doet de oude dame weer waar ze voor bedoeld is. Zorgen dat er gewerkt kan worden. Dat ik daar nou niet eerder op kwam!
                 
De oude naaimachine staat inmiddels in het raamkozijn. Bij moeder thuis vond ik een aantal oude sleuteltjes en die pasten vroeger overal op. Dus mee naar huis genomen en kijk......kap onder de tafel, machine in het raamkozijn. En wat te denken van de hoedendozen. En mijn oude naaidoosje. Dat ik daar nou niet eerder op kwam!
              
In dit mandje zat ook allemal rommel. Gesorteerd en opgeruimd. Nu huizen daar de trommels met knopen. Netjes gesorteerd op kleur. En ja, ze zitten helemaal vol.

                      
Kijk, je hebt altijd wel spullen die niet op te bergen zijn in potjes en doosjes. De wol, de kaardmolen en de kussenvulling. Wel, achter de deur dan maar. Maar wat staat daar dan op die kast?
                  
Dat is een poppenhuis met een verhaal. En dat verhaal vertel ik een andere keer.
                  
En zo zijn we aangeland bij het laatste hoekje. Niets bijzonders, gewoon de lockmachine. Oooo... de quiltdames. Ja, een beetje een onbegrepen stuk. Ik dacht dat het leuk was om te maken. Maar steeds waren er andere dingen leuker, of nuttiger. Daarom staan ze nu weer in het zicht. Dan maak ik ze wel af, denk ik.

Zo, mijn vakantie is voorbij. Toch nog het kamertje opgeruimd en een aantal projecten aardig op streek.

fijne dag, Marleen

5 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk zo'n opgeruimde kamer.
  Groeten,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk opgeruimd,kompliment en leuk verhaal, waarover je zoal kunt schrijven he, maar voor hoe lang, tenminste dat gaat bij mij dan zo, ik neem me dan heilig voor het ook zo te houden, nou soms lukt dat ook voor een tijdje. gaat het goed met je patienten?, zijn toch zorgen he, maar jij blijft positief en dat bewonder ik aan je. hier op naar onze tentoonstelling, alles ligt klaar en dinsdag gaan we op pad. een vriendin uit holland gaat de fotos maken, daar zie je dan wel wat van. groetjes uit duitsland trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk zo'n opgeruimde hobbykamer. Kan je zo van genieten.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Maar het verhaal over het poppenhuis heb ik nog steeds niet gelezen, of heb ik dat gemist?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Achja, was ik alweer vergeten dat ik dat zou doen. Komt beslist, dat verhaal

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...