zaterdag 9 juli 2011

marleentje zag eens pruimen hangen...

...o als eieren zo groot. Oud liedje, maar de grootte valt soms wel mee. In deze emmer zit 2 kilo pruimen. En ik had al een pond geplukt, dus de teller staat op 2 en halve kilo. Met Peter heb ik gegokt. Ik heb gezegd er hangt 15 kilo aan de boom en volgens Peter is het minder. We zullen zien. Dit is in ieder geval maar een fractie van wat er nog hangt. En ze zijn zo lekker!
Ernaast staat een klein emmertje met bosbessen. De grond is hier eigenlijk niet zo geschikt voor bosbessen. Veel te kleiig. Maar er hangt nu toch best wel veel aan de struik.
En die ene? Dat is een abrikoos. Die horen eigenlijk ook niet in deze streken, de boom doet het ook niet zo goed, al bloeit hij wel heel mooi in het voorjaar. Maar nu zitten er toch abrikozen aan, Een stuk of 10. Deze is eraf gevallen. Dan zijn ze ook rijp. Als je ze plukt zijn ze niet te eten zo zuur en ze rijpen niet meer op de schaal. Maarja, het is wel leuk natuurlijk.

fijne dag, Marleen

1 opmerking:

  1. Wat ziet dat er heerlijk uit, Marleen. Wij hebben een oogst van drie appels, twee peren en twee frambozen uit onze kleine boomgaard.
    En een boom vól peertjes aan de andere kant van het huis, maar die boom is waarschijnlijk al zo oud als het huis (meer dan 100 jaar) dus dat die vrucht draagt is wel te verwachten. De anderen zijn nog klein, dat komt nog wel.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...