maandag 13 juni 2011

och....en de tuinEerste reactie, och....
Afgelopen week liet de tuinbuurman dit mooie nestje van een winterkoninkje zien. Het zit pal boven de deur van z'n schuurtje. Dus iedere keer als hij de deur opendoet vliegt het beestje weg, om even later weer terug te keren. Je zou zeggen: kies een ander plekje. Maar dit zal wel winterkoninkjeswijsheid zijn. Luek is het wel. En je ziet het niet zo goed maar hij/zij zit op het nestje. Och...
              
En verder maar weer een collage van wat er allemaal op de tuin gebeurt. Dat is zoveel. Nu, met af en toe een buitje groeit het allemaal prima. De radijsjes smaken in ieder geval heel goed. En dan de bloeiend lavas, de zwarte bessen die nu volop geoogst worden. De appeltjes die steeds meer op appeltjes gaan lijken. Een minikomkommer, hopen dat die het doet, de kalebassen en pompoenen. Tuinbonen, stamboontjes worteltjes kroten, uien allerlei soorten kool, prei, spinazie, knolvenkel( geen idee wat ik daarmee moet doen, maar het groeit zo leuk.) Wat een rijkdom.
                    
En waar we nu tegenaan kijken, een prachtig veld koolzaad in volle bloei. De reden is minder, want er moeten daar huizen komen en dan hebben we geen tuin meer. Maar voorlopig genieten we hier dan maar van.

fijne 2de pinksterdag, Marleen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...