donderdag 28 april 2011

delen

 Prachtig hè die rabarberbloem. Nog net niet helemaal in bloei maar het scheelt niet veel. Van dat moment maak ik zeker een foto.
Zo grappig eigenlijk. Ik had al jaren eerder een fotojaar kunnen maken van een tuinseizoen. Maar dat doe je niet zo gauw. Tot je er een reden voor hebt. Het is zo leuk om dit met anderen te delen via de blog. Als je deelt heb je meer.
Maar doordat je er ook over schrijft merk je hoe je er mee bezig bent. En ook hoe heerlijk dat tuinen is. Er gaat weleens iets mis natuurlijk, maar dat hoort bij tuinieren.
 Beestjes die je nou net niet hier wilt. Ongedierte noem je dat dan. Dat is het natuurlijk niet, want op een andere plaats zijn het leuke beestejes. Ik ben tenminste niet bang voor kikkers, slakken, muizen enz.
 Plantjes die je nou net niet hier wilt. Dat noem je dan onkruid. Dat is het natuurlijk niet want op een andere plaats zijn het vaak prachtige planten. Maar voor de tijdelijke groei van groenten en andere nutsplanten moeten die beestjes en plantjes wel even weg.
En soms zijn ze je voor en eten de vogels en kikkers je aardbeien op. Of de slakken je sla. Of de woelmuizen kruipen onder de wortels van je bonenplanten door waardoor ze ineens helemaal slap hangen.
Ach het hoort erbij.
            
                rabarber met aardbeien, Goede en lekkere combinatie.
                Bas heeft geen tijd, druk met een steen.

Ik ben trouwens al even gaan buurten bij de andere blogs. En ik kom steeds weer die vingerhoedjes tegen. Zo knap hè, dat je het geduld en de moed hebt om zoveel dezelfde stukjes steeds maar weer aan elkaar te zetten. Zoals bij dearjo. Die heeft al een heel stuk aan elkaar en weer een doos vol geknipte. Ga maar eens kijken. En dan mag je ook nog meedoen aan de prijsvraag hoeveel er in de doos zitten. Leuk bedacht en haar blog is zeker een bezoekje waard.Veel plezier bij je bezoek en....

....fijne avond, Marleen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...