zondag 6 maart 2011

deze had ik ook nogDit was een misteryquilt van Bobbin, een aantal jaren terug. Koop of verzamel stoffen, in bepaalde hoeveelheden, in de kleuren die je leuk vind. Een lichte, midden en donkere tint. En dan iedere maand een deel van het patroon. Snijden en aan elkaar zetten. En tot op het laatst heb je geen idee wat het worden gaat. Pas bij de laatste ronde, als alles moet kloppen zie je dat het een quilt met harten wordt. En het leuke is dat je dan ook ziet dat alles wat je gekocht en verzameld hebt bij elkaar past en het een mooi geheel wordt. Dit is een hele leuke, vrolijke , landelijke deken geworden. Hij ligt altijd bij ons onder de bank. Lekker voor 's avonds over de beentjes. Want ik heb het 's avonds altijd koud. 's Winters dan hè.
Deze foto's zijn buiten genomen. Quilts zien er dan toch mooier uit. Maar ik zag nu dat het tafeltje en het poppetje erachter inmiddels ter ziele zijn. Nou de quilt nog niet!
                  
En de achterkant? Heb ik van de stoffen gemaakt die over waren. Moet ik toch eens af gaan leren om altijd maar te zeggen: doe maar een metertje meer. In dit geval kwam het goed uit. Zo heb je een geheel.

fijne zondag, Marleen

1 opmerking:

  1. Zo, zeg. Heb ik een beetje drukke week gehad, waarin ik weinig blogs heb bezocht, kom ik weer bij jou en zie allemaal mooie nieuwe dingen. Leuk die mystery quilt. En de dansende klosjes. En fantastisch die foto's van de rabarber. Ga je die wekelijks maken?

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...