zaterdag 29 januari 2011

ragquilts

                                  
Het zag er zo leuk uit, dat we dachten : kom daar moeten we ons eens in verdiepen. Er kwam een mevrouw, helemaal uit het oosten van het land, om ons het principe van de ragquilt bij te brengen. Wij waren met z'n 5en en bij iemand die naailes geeft werd de workshop gehouden. Gezellig met z'n allen aan de freubel. 'tWas echt heel leuk. Lapjes snijden voor de voorkant.


Lapjes snijden voor de achterkant. Lapjes snijden voor ertussenin. Dan leg je de 3 lagen op elkaar, goede kant naar beneden, tussenlaag erop, goede kant boven. En dan doorstikken met een kruis. 1 blokje klaar. En velen volgen dan nog, tot je er toch wel een leuke deken van in elkaar kan gaan zetten.
Dan leuk op kleur leggen, ik heb ze genummerd met een stukje papier, en van de blokjes rijen stikken, met de naden naar de goede kant. Als de rijen aan elkaar zitten, die weer aan elkaar stikken, met de naden naar de goede kant. Leuk!!!!!
Maar dan komt het. Dan moet je toch wel een goede schaar hebben en ga je al die naadjes die aan de goede kant zitten inknippen met ongeveer een centimeter ertussen. Zooooooooooooo...... dat gaat zeer doen! Kromme stramme handen krijg je ervan en je moet het ook niet te lang achter elkaar doen.
Maar aan alles komt een eind. Op een bepaald moment ben je daarmee klaar en kan het hele geval, in een zak, in de wasmachine en wassen maar. Buiten uit de zak halen want je wil niet weten wat er allemaal aan losse draadjes uit die zak komt. Slecht voor je wasmachine en slecht voor je humeur als je het toch binnen doet. Dan flink uitkloppen en lekker op de waslijn te drogen hangen.

En dan heb je een hardstikke leuke deken. De katten ( inmiddels nog maar 1) vinden het heerlijk.

fijne avond, Marleen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...