maandag 17 januari 2011

tafelkleedje

                         
Ik hou van een tafelkleed op tafel. Zelden is de tafel kaal, dus zonder kleedje. Het is ook een hele oude tafel dus echt mooi is 'ie niet meer. We krijgen( nou ja, krijgen) een nieuwe tafel en die is een stukje groter dan deze. Maar m'n kleedje gaat vast nog wel passen. Op een keer, op de beurs in Rijswijk kocht ik een stapeltje stofjes met groenten  en fruit. In de patronenpost van Wendy Vosters stond een hele leuke manier van een ninepatch verwerken.
Stik negen blokken aan elkaar. Snij het middengedeelte en een 3 a 4 cm van de zijblokken eerst in de lengte door. Daarna het middenstuk nog een keer in de breedte ( plus 3 a4 cm van de boven en onderblokken) door.
Doe dat bij nog een nine patch en verwissel de middenblokken. Naai de hele boel weer aan elkaar, en ziezo. Je hebt ineens een heel ingewikkeld uitziend blok. Het handigst is per twee ninepatches te werken anders raak je gemakkelijk in de war. Als je een mooi middenblok uitzoekt, blijft die ten alle tijden heel en dus de blikvanger. Snappen jullie het nog?Mijn kleedje werd heel gezellig en ligt graag bij ons op tafel.

fijne avond, Marleen
                            

1 opmerking:

  1. Wat leuk allemaal stofjes in dit thema! Gezellig hoor zo'n mooi kleed op tafel!
    Ik vind het altijd een hele kunst dat patchworken en quilten.
    Groetjes Elly

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...